Kona polkupyörät

Kona on polkupyörämerkki, joka on parhaiten tunnettu maastopyöristään. Nykyään Kona valmistaa kaikenlaisia kulkupelejä pyöriä rakastaville.

 

Tutustu Trek-mallisarjoihin:

Honzo | Blast | Coco | Dew | Kahuna | Rove | Sutra | Unit | Wo

 

Kona – meille, jotka rakastamme polkupyöriä!

Kona polkupyörät ovat perinteisesti olleet tunnettuja maastopyöristä ja yritys sai alkunsa kun Jacob “Jake the Snake” Heilbron, Dan Gerhard ja Joe Murray perustivat Konan vuonna 1988. Kona on brändinä ikoninen ja se tunnettiin alunperin freeride-pyöränä. Nykyään Kona valmistaa myös cross-malleja ja Konan pyörät ovat käytännöllisiä ja cooleja kulkupelejä.

Kona on yhä alkuperäisten perustajien omistuksessa ja se valmistaa pyöriä intohimoisesti pyöräilijöiltä pyöräilijöille. Konan pyörämallit on perinteisesti nimetty hieman humoristisilla nimillä, kuten Kona Honzo, Muni Mula, Humuhumu Nukunuku A’Pua’a, Stinky ja Jake the Snake. Vaikka markkinointi ja Kona pyörämallien nimet saattavat olla humoristisia, on Kona tunnettu vakavasta suhtautumisesta varsinkin maastopyöriin ja freeride-pyöräilyyn. Konan kotimaisemat Washingtonin osavaltion ja Brittiläisen Kolumbian vuoristoisissa maastoissa antavat hyvän ympäristön kehittää laatupyöriä kovaankin käyttöön.

Kona on ollut menestyksekäs myös cyclocross-kisoissa. Kuuluisimpia kisaajia Kona-tiimissä ovat olleet Ryan Trebon ja Barry Wicks.

Kona polkupyörät

Kona maastopyörät

Kona oli 1990-luvulla tunnettu maastopyörälegenda Joe Murrayn suunnitelemista jäykkäperäisistä teräsrunkoisista maastopyöristä, joille tunnusomaista oli ensimmäisenä markkinoille esitelty taaksepäin laskeva vaakaputki. Maastopyöräilyn vaatimusten kehittyessä Kona on vastannut pyöräilijöiden tarpeisiin tuoden markkinoille täysjoustopyöriä, laajentaen runkomateriaalivalikoimaa teräksestä titaaniin, alumiiniin ja hiilikuituun jne.

Honzo, Cinder Cone ja Fire Mountain ovat Konan maastopyörien klassikoita. Mallit ovat luokkansa huippuja ja soveltuvat ideaalisti seikkailuihin metsässä ja vaativassakin maastossa. Kona maastopyörät ovat perinteisesti olleet raskaampia ja niissä on pitkä joustomatka sekä edessä että takana.

Maastopyörien lisäksi Kona valmistaa myös cyclocross- ja gravel-pyöriä. Mallistosta löytyy myös maastoon ja maantielle soveltuvia maantiepyöriä kuten Kona Honzo ja Kona Mahuna. Kona Wo ja Wozo ovat huippuluokan fatbike-malleja. Kona pyörillä pääset ottamaan tuntumaa maastoon esimerkiksi Suomessa Levin Kona Bike Parkissa.

Kona polkupyöriä moneen tarpeeseen ja makuun

Vaikka Kona on profiloitunut alun perin maastopyöriin, löytyy mallistosta nykyään pyöriä moneen käyttöön ja makuun. Esimerkiksi Kona Unit -mallit ovat maastopyöriä, mutta toimivat hyvin myös retkipyörinä. Coco ja Dew -mallit puolestaan soveltuvat hyvin myös työmatkapyöriksi ja kaupunkiajoon. 

Tutustu Fillarikellarin Kona-malleihin ja valitse mieleisesi. Kona on ikoninen pyörämerkki ja se tarjoaa monia tyylikkäitä ja pyöräilijöiden itsensä suunnittelemia pyörämalleja joka maastoon ja käyttöön. 

Kona polkupyöriä

Kona Honzo

Kona Honzo

Kona Honzo on maastopyörä, joka sopii niin maastolenkeille kuin työmatka-ajoonkin. Honzossa on monia hienoja ominaisuuksia kuten uusittu geometria, RockShox Recon RL 120 mm keula, Trans-X Dropper +RAD-hissitolppa, pitävät Maxxis-renkaat ja Shimanon Deore 1×11 voimansiirto.


Big Honzo on suosittu jäykkäperäinen plussapyörä, jonka klassinen muotoilu ja matala rungon korkeus, tekevät siitä suositun maastopyörämallin kaikille harrastajille. Big Honzon 130 mm etusjousitus ja 27,5+ renkaat, jotka voidaan vaihtaa myös 29 tuuman renkaisiin yhdistettynä laajaan varusteluun tarjoavat nautintoa kaikkeen ajoon.

Honzo pyörät

Kona Blast

Kona Blast

Kona Blast on isopyöräisen isosiskonsa Mahunan tapaan monipuolinen maastopyörä niille, jotka haluavat ajaa maastossa tai kruisailla metsäpoluilla. Blastissa on päivitetty RockShox Judy Silver TK Solo Air -haarukka 100 mm:n joustolla, sekä Shimano Deore -vaihteisto ja levyjarrut. Voit varustella Kona Blastin jopa 2,8 tuuman renkailla, jos haluat plussapyörän ajomukavuutta.

Blast pyörät

Kona Coco

Kona Coco

Kona Coco on tyylikäs kaupunkipyörä, joka soveltuu mainiosti kauppareissuille ja työmatkoille. Sen rungon suunnittelu ihastuttaa ja erottuu todella edukseen. Cocon WTB Horizon pyörät ovat puhkaisun kestävät ja voit huoletta ajaa ilman pelkoa kumin puhkeamisesta. Coco on varustettu Shimanon 1×9-vaihteisella vaihteistolla ja hydraulisilla levyjarruilla. Lisäksi pyörässä on asennuspaikat mm. tavaratelineelle. Cocon runkomateriaalina on käytetty Kona 6061 -ohennettua alumiinia.

Coco pyörät

Kona Dew

Kona Dew

Kona Dew on klassinen työmatkapyöräilyyn ja kaupunkiajoon sopiva pyörä sinulle, joka arvostat mukavaa ajoa. Dewissa on uusi 2 x 8 Shimanon vaihteisto sekä integroitu jarru- ja vaihdekytkin. Dew on kotonaan katuajossa, eivätkä pyöräteiden kulmat paljon haittaa Dewillä ajamista.


Kona Dr Dew kerää katseita kaupungilla liikkuessasi. Se onko Nr Dew kaupunkipyörä, fitness-pyörä vai hybridi, ei ole tärkeää, vaan se että voit keskittyä ajamiseen. Dr. Dew on varustettu hyvin rullaavilla 650b-koon renkailla, 1×12-vaihteisella voimansiirolla, teräsrungolla, levyjarruilla ja lokasuojilla. Dr Dew’ssa on lisäksi asennuspaikat mm. tavaratelineelle. Dr Drew’n runkomateriaali on on Kona 6061 -ohennettua alumiinia.

Dew Deluxe on toimiva työmatkapyörä ja soveltuu mainiosti myös kuntoliikkujalle. Se on luotettava ja helposti ajettava pyörä, jonka pysty ajoasento tekee pyöräilystä turvallista ja tehokasta. Dew Deluxessa on Shimanon 11-vaihteinen Deore vaihteisto ja levyjarrut. Dew Deluxe on lisäksi varustettu nopeasti rullaavilla puhkeamattomattomilla WTB Horizon Comp 650x47c -renkailla.

Dew Plus tarjoaa pyöräilyyn mukavuutta, toimivuutta ja hallittavuutta. Dew Plus on varustettu hyvin rullaavilla 650b-koon renkailla ja Shimanon 1×10-vaihteisella vaihteistolla. Lisäksi hydrauliset levyjarrut pitävät pyörän hallinnassa myös haasteellisissa tilanteissa. Lisäksi Dew Plussassa on asennuspaikat mm. tavaratelineelle. Pyörän runkomateriaali on Kona 6061 -ohennettu alumiinia.

Dew pyörät

Kona Kahuna

Kona Kahuna

Kona Kahuna on jäykkäperäinen maastopyörä ja Konan maastopyörien kuningas. Kahuna saa sinut rakastamaan maastossa pyöräilyä! Pyörässä on progressiivinen muotoilu, 29-tuumaiset pyörät ja matalalla oleva runko. Kaapelit on viety rungon sisään ja pyörässä on Shimanon uusi Deore 1×12-vaihteinen voimansiirto. Mahunan runkomateriaali on Kona 6061 -ohennettua alumiinia.

Kahuna pyörät

Kona Rove

Kona Rove

Kona Rove on gravel grinder -pyöräsarja, jonka mallit soveltuvat niin retkipyöräilyyn, työmatkaan, maantielenkeille kuin hiekkatiellä ajoonkin.


Rove DL-mallissa on teräsrunko ja ne on varustettu hyvin rullaavilla 650b-koon tubeless ready -kiekoilla ja renkailla ja Sramin 1×11-vaihteistolla. Pyörässä on asennuspaikat myös mm. tavaratelineelle. Rove AL DL on varustettu lokasuojilla ja Shimanon luotettavalla 2×9-vaihteistolla, pyörässä on asennuspaikat myös mm. tavaratelineelle. Rove LTD -pyörät puolestaan on varustettu Shimanon GRX 2×11-vaihteistoilla. Rove-sarjan pyörien runkomateriaali on Kona Butted Cromoly -ohennettu teräs.

Rove pyörät

Kona Sutra

Kona Sutra

Kona Sutra -sarja on monia asioita. Sen toimivat, tyylikkäät ja uskomattoman monipuoliset droppitankopyörät tarjoavat vauhtia unelmiesi pyöräretkille.

Maastopyöräilijöiden suunnittelema droppitankopyörä Sutra on ikoninen pyörä. Siinä on Kona Cromoly -teräsrunko, Brooksin satula, korkista valmistettu tankoteippi, BarCon-kytkimet, lokasuojat ja teline. Sutrassa on myös Shimano Deore 3×10 -vaihteisto, joka antaa sinulle maksimaalisen voimansiirron ja tasaisesti liikkuvat Schwalbe Marathon Mondial 700x40c -renkaat WTB STi23 -vanteilla tarjoavat nautinnollisia pyöräretkiä.


Sutra LTD -mallissa on SRAM Rival 1-voimansiirto ja hydrauliset levyjarrut antaen sinulle voimaa nousta ylämäkeen ja toisaalta pysäyttäen pyörän tehokkaasti tarvittaessa. Sutra LTD:n Velo-iskunkestävä tankonauha pitää tärinät alhaisina ja WTB Venture TCS 700x50c -renkaat tekevät nopeasti työtä myös hankalassa maastossa.

Sutra ULTD on Sutra droppitankopyörien malleista eniten hauskanpitoon houkutteleva. Pyörä on yhtä lailla kaunis kuin petomainen ja täynnä viimeisintä tuotekehitystä.

Sutra pyörät

Kona Unit

Kona Unit

Kona Unit on teräsrunkoinen sinkulamaasturi, joka sopii niin bikepacking-retkikäyttöön kuin poluillekin. Unitin yksivaihteinen muotoilu ja Kona Cromoly -teräsrunko tekevät siitä kestävän menopelin. Pyörä tulee 29+-koon kiekoilla ja takahaarukan korvakkeessa on paikka valmiina takavaihtajalle jos haluat asentaa pyörään myös vaihteet.


Kona Unit-X puolestaan on fiksu valinta alustalle kuin alustalle, pyörä taipuu maastopyöräksi, bikepacking-retkille tai työmatkapyöräksi niin lumikaaokseen kuin auringonpaisteeseenkin. Unit-X on varustettu teräsrungolla ja SRAM:n 12-vaihteisella voimansiirrolla.

Unit pyörät

Kona Wo

Kona Wo

Kona Wo -fat bikella kuljet siellä minne muut pyörät eivät pääse. Won konstailematon ja luotettava muotoilu on tehnyt siitä rakastetun läskipyörän. Ajoitpa sitten hiekkarannalla, lumella tai Lapin erämaissa, Wo:n 4,8″ leveät renkaat ja 1×11-vaihteinen Shimano Deore-vaihteisto varmistavat luotettavan etenemisen. Won runkomateriaalina on käytetty Kona Fat 6061 -ohennettua alumiinia.

Wo pyörät

 

 

Takaisin ylös