Kona polkupyörät netistä ja Helsingin myymälästä

Historia

Konan perustivat Dan Gerhard ja Jacob Heilbron Vancouverissa, Kanadassa vuonna 1988. Merkki on yhä alkuperäisten perustajien omistuksessa. -90-luvulla merkki oli tunnettu maastopyörälegenda Joe Murrayn suunnitelemista jäykkäperäisistä teräsrunkoisista maastopyöristä, joille tunnusomaista oli taaksepäin laskeva vaakaputki – ensimmäisenä markkinoilla. Maastopyöräilyn vaatimusten kehittyessä Kona on vastannut pyöräilijöiden tarpeisiin tuoden markkinoille täysjoustopyöriä, laajentaen runkomateriaalivalikoimaa teräksestä titaaniin, alumiiniin ja hiilikuituun jne.

Vuosien varrella Konan mallisto on laajentunut käsittämään maastopyörien lisäksi myös gravel-pyöriä, maantiepyöriä, maastopyöriä ja cyclocross-pyöriä. Yrityksen kasvusta huolimatta sen toiminnan takana on yhä joukko pyöräilijöitä jotka tekevät polkupyöriä niille jotka rakastavat pyöriä.

Kona Maastopyörät

Monet Konan maastopyörämallit kuten Honzo, Cinder Cone ja Fire Mountain ovat jo instituutioita. Klassisista nimistään huolimatta pyörät ovat nykyaikaisia luokkansa huippumalleja ja valmiina kohtaamaan seikkailut metsäpoluilla

Kona Gravel-pyörät

Konan gravel-pyörillä ajat pitkätkin matkat mukavasti oli alla hiekkaa tai asvalttia.

Kona jäykkäperät

Konan jäykkäperät XC- kisailuun ja teknisemmille traileille.

Kona läskipyörät

Konan Wo ja Wozo –läskipyörämalleilla pyöräily onnistuu pehmeässäkin maastossa, ajaminen on nautinto oli alla sitten suota, lunta tai maastopyörä-trail.

Takaisin ylös