Trek polkupyörät Helsingin myymälästä

 

Historia

Trekin perustivat Dick Burke ja Bevil Hogg Wisconsinissa, Yhdysvalloissa vuonna 1976. Trek pyrki muuttamaan aikakaudelle tyypillistä ajatusmaailmaa, jonka mukaan kaikki erinomaiset pyörät valmistettiin Euroopassa. Trek sijaitsee edelleen alueella, nykyinen pääkonttori sijaitsee noin kilometrin päässä alkuperäisestä ladosta. Trek ei ole koskaan ollut vain nimi, jokainen merkin valmistama pyörä on edelleen kunnianosoitus Trekin alkuperäisille periaatteille ja pyrkimyksille valmistaa poikkeuksellisen laadukkaita polkupyöriä joita ihmiset haluavat käyttää ja joista yritys on ylpeä.

 

Trekin maastopyörät ovat suunniteltuja. Ne mahdollistavat äärimmäisen suorituskyvyn, jonka ansiosta voit ajaa niin kovaa kuin jalkasi ja sydämesi antavat myöten. Pyörät ovat monikäyttöisiä, kevyitä ja erittäin tehokkaita niin nousuissa kuin laskuissakin.

 

Innovaatiot ja teknologia

Teknologia ja tekniikka ovat kehittyneet räjähdysmäisesti vuodesta 1976, Trek on ollut polkupyörien kehityksen edelläkävijä joka antaa nerokkaimmille ja innokkaimmille pyörien suunnittelijoille ja tutkijoille riittävästi resursseja kaiken kyseenalaistamiseen. Innovaatioita syntyy vain silloin, kun jollain on rohkeutta esittää vaikeita kysymyksiä ja suunnata ajatuksensa aiemmin tutkimattomalle alueelle. Johtoasemassa on luotava uutta.

 

Trekin gravel-pyörillä ajat päällystetyllä ja päällystämättömällä tiellä — sekä vähän niiden ulkopuolellakin. Pyörissä on seikkailuihin valmiit ominaisuudet, kuten levyjarrut, leveämmille renkaille riittävä rengastila ja mukava geometria. Nämä pyörät ovat niitä päiviä varten, kun et tiedä mihin matkasi vie, mutta tarvitset pyörän, joka vie sinut sinne luotettavasti.

 

OCLV-hiilikuitu

OCLV-hiilikuitu perustuu Trekin yli 25 vuoden kokemukseen hiilikuitupyörien valmistuksessa. Materiaali näyttää tarjoavan loputtomia mahdollisuuksia mutta myös ainutlaatuisia haasteita.

Hyvä hiilikuiturunko on metallimateriaaleja huomattavasti kevyempi ja mahdollistaa ajajan tarpeisiin optimoidun jäykkyyden ja kestävyyden. Painonsäästön lisäksi hiilikuidun etu runkomateriaalina on sen rajaton muotoiltavuus. Eri muodot eroavat toisistaan vahvuuden, jäykkyyden ja aerodynaamisten ominaisuuksien suhteen. OCLV, Optimum Compaction Low Void – optimaalinen puristus, vähän tyhjää tilaa. Trek OCLV-hiilikuiturungot on valmistettu parhaista saatavilla olevista raaka-aineista.

Optimum Compaction – optimaalinen puristus. Hiilikuitu ladotaan kerroksiksi puristen niitä optimaaliseen kuidun ja hartsin suhteeseen. Hiilikuitu leikataan suurista levyistä halutun muotoiseksi kappaleiksi jotka asetetaan muottiin. Hiilikuitukappale puristetaan lämpötilan ja paineen avulla hiilikuitumuhviksi.

Low Void – vähän tyhjää tilaa. Kuitukerrosten välissä voi olla ilmataskuja jotka heikentävät osan vahvuutta ja kestävyyttä. Laadukkaan hiilikuituvalmistuksen päätavoite on vähentää näitä ilmataskuja. OCLV-hiilikuitu ylittää ilmailuteollisuuden tyhjien tilojen määrää koskevat standardit.

OCLV Mountain –hiilikuiturungot on tehty kestämään maastopyöräilyn haasteet. Rungoissa hyödynnetään eri komposiitteja ja ainutlaatuisia kerrosrakenteita erityisesti alueilla jotka tyypillisesti altistuvat vioittumiselle. Näin Trek pystyy valmistamaan hiilikuiturunkoja jotka säilyttävät kuormituksen kestokykynsä iskun jälkeen jopa vielä paremmin kuin alumiinirungot. Carbon Armor –suojus on huippuunsa kehitetty elastomeeri joka on tarkoitettu hidastamaan runkoon kohdistuvia teräviä iskuja ja jakamaan niiden aiheuttama iskuvoima.

Kaikilla OCLV-hiilikuitupyörillä on rajoitettu elinikäinen takuu.

 

Trek on maailman suorituskykyisimpien pyörien valmistaja. Tutkimus- ja kehitystyöosastollamme on enemmän resursseja kuin millään toisella pyörävalmistajalla. Yritys on sitoutunut tekemään kaikista maantiepyöristään luokkansa ehdottomasti parhaita aina käsintehdyistä hiilikuitupyöristä kehittyneisiin alumiinimalleihin. Huomaat eron ensimmäisestä kokeilusta aina palkintokorokkeelle saakka.

 

Alpha-alumiini

Alpha-alumiinista Trek voi valmistaa entistä myötäilevämpiä runkoja, säilyttäen silti alumiinirungoille tyypillisen jäykkyyden ja vastaavan tasoista hiilikuitua edullisemman hinnan. Trek pystyy optimoimaan runkojen jäykkyyttä tarvittavissa paikoissa ja lisäämään myötäilevyyttä niissä joissa se on mahdollista. Optimoinnin tuloksena on miellyttävämpi ajokokemus – materiaalista valmistetut rungot sopivat myös monipäiväisille ajoreissuille ja sorateille, niin harjoitteluun kuin kilpailuunkin

Hydroform-muotoilulla sylinterimäistä putkea muotoillaan ajo-ominaisuuksia parantavan putkimuodon saavuttamiseksi ruiskuttamalla sen sisälle nestettä suurella paineella. Muotoilun avulla on mahdollista suunnitella monimutkaisia, aerodynaamisilta ominaisuuksiltaan edistyksellisiä runkomalleja.

Alpha-alumiinista valmistetuissa rungoissa käytetään Invisible Weld Technology -hitsausta, joka vähentää painoa, parantaa rakenteellista kestävyyttä ja mahdollistaa erittäin siististi viimeistellyt hitsaussaumat. Putkimuodot on muotoiltu paineen avulla täydellisesti toisiinsa sopiviksi, jolloin putkien hitsaaminen on helpompaa ja materiaalia tarvitaan hitsatessa vähemmän jolloin runko on kevyempi. Näin runkoon on saatu lisää jatkuvia pintoja, jolloin lujuus ja kestävyys parantuvat. Trekin Invisible Weld Technology -hitsauksella valmistetut kevyet, ultrakestävät Alpha-alumiinirungot kumoavat väitteen siitä, ettei alumiinipyörä voisi kilpailla ajolaadullaan tai painollaan hiilikuitupyörän kanssa.

 

Trekin hybridipyörät ovat monipuolisia, kevyesti kulkevia pyöriä, jotka vievät sinut minne ikinä haluatkin.

 

Isospeed

 

Trek on varustanut endurance-tyyppisiä maantiepyöriään IsoSpeed-erottimella jo vuodesta 2012. IsoSpeed ratkaisee rungon jäykkyyden ja myötäilevyyden vaatiman kompromissin – kuinka tehdä rungosta mukava tehokkuuden kärsimättä. IsoSpeed erottaa rungon satulaputken vaakaputkesta, jolloin satulaputki myötäilee ja vaimentaa alustan epätasaisuuksia rungon jäykkyyden kärsimättä. IsoSpeed pienentää tiestä aiheutuvien iskujen ja tärinän väsyttävää vaikutusta, jolloin ajaja voi ajaa pidempään tehokkaammin.

 

 

Fitness-pyörät ovat Trekin suosituin pyöräluokka. Fitness-pyörät ovat todellisia monitoimipyöriä – kuntoiluväline, kulkuneuvo työmatkoille – ne sopivat hyvin lähes kaikkeen ajoon.

 

 

Sähköavusteiset maastopyörät lisäävät polkemisvoimaasi ja tekevät poluilla ajamisesta entistä hauskempaa. Aja pidemmälle, nopeammin ja useampiin paikkoihin. Nauti enemmän kaikesta, mikä tekee maastopyöräilystä niin mukavaa.

Tärkeimmät mallisarjat

Checkpoint

 

Checkpoint-sarjan pyörät ovat kuin kotonaan asvaltilla, soralla ja vähän tien ulkopuolellakin. Pyörät on varustettu levyjarruin, rengastilaa riittää leveämmällekin kuvioidulle kumille, rungot ovat mallista riippuen hiilikuitua tai alumiinia, mutta kaikki suunniteltu mukaviksi, kevyiksi ja nopeiksi matkakumppaneiksi koko päivän kestäville eeppisille pyörälenkeille.

 

Roscoe

 

Roscoe on 27,5+ -koon trail-tyyppinen jäykkäperämaasturi jolla on hauska ajaa maastopyöräilypoluilla. Jokaiseen sarjan malliin on valittu osat jotka auttavat uusia kuskeja kasvattamaan itseluottamustaan ja mahdollistavat hauskanpidon traililla myös kokeneemmille kuskeille. Pitävät plussakoon renkaat, laadukkaat osat ja mutkikkaille poluille suunniteltu runko tekevät sarjan pyöristä täydellisiä vaihtoehtoja maastopyöräilyn harrastajille.

 

X-Caliber

 

Trek X-Caliber on jäykkäperäinen maastopyörä joka sopii hyvin ajoon xc-poluilla ja pitkienkin lenkkien taittamiseen vaihtelevissa maastoissa. Näissä monipuolisissa pyörissä on kevyt alumiinirunko ja laadukkaat osat. X-Caliber on nopea maastopyörä jolla ajaminen on tehokasta ja hauskaa ajoit sitten kuntolenkkiä tai xc-kisaa.

 

Powerfly

 

Sähköavusteiset maastopyörät lisäävät polkemisvoimaasi ja tekevät poluilla ajamisesta entistä hauskempaa. Aja pidemmälle, nopeammin ja useampiin paikkoihin. Nauti enemmän kaikesta, mikä tekee maastopyöräilystä niin mukavaa. Nämä polulla kestävät ja työmatkaan valmiit pyörät on valmistettu luotettavista osista ja varustettu sähköavusteisten maastopyörien uusimmalla runkomallilla. Niiden avulla selviydyt niin metsäpoluista kuin päivittäisistä työmatkoista.

 

FX

 

Trek FX –sarjan pyörät ovat nopeita, mukavia ja ketteriä pyöriä monenlaiseen käyttöön, kuntoilusta työmatkaan ja muuhun hyötyajoon.

 

Wahoo

 

Trek Wahoo on kevyt, yksinkertainen ja käytännöllinen lastenpyörä jolla on helppo ja hauska ajaa. Pyörän runko on Trekin kevyttä Alpha -alumiinia. Pyörän renkaat sopivat asvaltin lisäksi hyvin myös hiekkateille ja koville poluille. Pyörän kiekot on kiinnitetty Trekin ThruSkew -akseleilla, joista kiekko ei pääse irtoamaan vahingossa.

 

Dual sport

 

Dual Sport sarjan pyörät sopivat sinulle jos haluat ajaa niin maantiellä, hiekkatiellä kuin helppokulkuisilla poluillakin. Sarjan pyörät ovat vankkatekoisia hybridipyörä joilla ajaminen on mukavaa eri tyyppisillä alustoilla.

Takaisin ylös