Palautukset

Voit perua tilauksesi, mikäli toimitus ei ole tapahtunut kohtuullisessa ajassa. Tilauksen perumisesta tulee aina ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen info@fillarikellari.fi tai yhteydenottolomakkeella www-sivujen kautta.

Sinulla on myös kuluttajansuojalain mukainen oikeus peruuttaa tilauksesi tai osa siitä neljäntoista (14) vuorokauden kuluessa tuotteen vastaanottamisesta. Palautusoikeus koskee käyttämättömiä tuotteita. Mikäli tuote ei ole myyntikuntoinen tai siinä näkyy merkkejä käytöstä tai vahingoista (meistä johtumattomista syistä), pidätämme oikeuden asianmukaiseen korvaukseen. Tilaus voidaan palauttaa myymälään tai postin toimipisteeseen käyttäen asiakaspalautustunnusta 628020. Isompien tuotteiden palautuksissa, kuten polkupyörä, tulee sinun ensin ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme ja sopia yksityiskohdista. Palautus on maksuton.

Palautusoikeus ei koske tuotteita jotka on erikseen räätälöity tilaajalle juuri hänen omien tarpeiden ja mieltymysten mukaan.

Mikäli tiauksen arvo pienenee palautuksen johdosta alle rahtivapaan rajan vähennetään palautettavasta summasta kulloinkin voimassa olevat toimituskulut.

Pakkaa kaikki tuotteet alkuperäispakkauksiinsa ja liitää mukaan kaikki niihin kuuluvat osat. Älä liimaa osoitelappuja suoraan tuotteen alkuperäispakkaukseen vaan pakkaa alkuperäispakkaus toiseen pakkaukseen. Liitä palautukseen mukaan lähetyslista tai sen kopio.

 

Tilaukset palautetaan osoitteeseen:

 

Fillarikellari Oy
Lönnrotin puistikko 5, 00120 Helsinki

 

Palautusoikeus ei koske tuotteita joita olemme erikseen räätälöineet sinulle juuri omien tarpeidesi ja mieltymyksiesi mukaan.

 

1. Reklamaatiot

Mikäli toimitus on sisältänyt virheellisen tai viallisen tuotteen tai mikäli toimitus on ollut muulla tavalla virheellinen, sinun on annettava reklamaatio Fillarikellari Oy:lle viipymättä. Kaikki tuotteita tai toimitusta koskevat reklamaatiot pyydämme lähettämään viimeistään seitsemän (7) vuorokauden kuluttua tilauksen vastaanottamisesta sähköpostitse osoitteeseen info@fillarikellari.fi

 

2. Takuuaikana ilmenevä vika

Jos tilaamassasi tuotteessa ilmenee vikoja takuuaikana, ole yhteydessä asiakaspalveluumme viipymättä. Sieltä saat ohjeet huoltoa tai muita toimenpiteitä varten.

Takaisin ylös