Työsuhdepyörä

Meidän kauttamme pyörän hankkiminen onnistuu myös työsuhde-etuna.

Työsuhdepyörän voi hankkia joko ostamalla pyörän laskulla suoraan yritykselle tai leasingyhtiön kautta.
Työsuhdepyöräetu on työntekijöille verovapaa luontoisetu 1200€ asti vuodessa.
Kokonaissumman voi jakaa useammalle vuodelle jopa 5 vuodeksi kerrallaan per pyörä (verovapaan edun määrä voi olla jopa 60 kk x 100 €).

 

Yrityksen ostaessa pyörän suoraan omaksi omaisuudeksi

Yrityksen ostaessa pyörän suoraan hoituvat edun käytännön järjestelyt työnantajan ja työntekijän välillä. Me autamme valitsemaan käyttöön soveltuvan menopelin ja laskutamme kauppahinnan suoraan työnantajalta. Pyydämme silloin työnantajaa/hankinnoistaa vastaavaa henkilöä olemaan meihin suoraan yhteydessä sähköpostitse, info@fillarikellari.fi, jossa ilmenee mitä etuun voi sisältyä, varusteet, tarvikkeet ja kaupan maksimihinta.

 

Pyöräpaketin hankkiminen onnistuu kauttamme myös monen leasing yhtiön kautta.
Yleisimmät yhteistyökumppanimme ovat

GoByBike, Etufillari, Epassi, SmartumSuomen työsuhdepyöräGrenkeleasing, 3Step IT, Etupolku ja Fleetbike.
Yhteistyö Vapauden kanssa on toistaiseksi päättynyt.

 

Käytännössä pyörän siis ostaa nimiinsä joko työnantaja itse, tai jokin useista pyörien leasing-palvelua tarjoavista yrityksistä. Pyöräilijän itsensä hoidettavaksi jää sitten työnantajan tai leasing-yrityksen kanssa määritelty kuukausiosuus. Kuukausierän suuruus riippuu mm. hankitun pyörän arvosta, leasing-kauden pituudesta ja siitä, tukeeko työnantaja osaltaan hankintaa jollain tietyllä summalla.

Tällaisessa tapauksessa työnantaja solmii sopimuksen leasing yhtiön kanssa ja kun olemme työntekijän kanssa yhdessä sopineet kaupan sisällöstä hankimme laskutusluvan leasing yhtiöltä. Kannattaa myös etukäteen varmistaa leasing yhtiöltä mitä kaikkea tarviketta ja varustetta kauppaan voi sisällyttää sekä, jos kauppahinta ylittää maksimimäärään voiko erotuksen siinä tapauksessa maksaa itse.

Työsuhdepolkupyörän tilaus

Yhteystiedot

(Pakollinen)
(Pakollinen)

Tilaus

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

 

Yhteistyökumppanimme

GoByBikeEtufillariSmartumEpassi Bike
Suomen työsuhdepyöräEtupolkuGrenkeleasing3StepITFleetbike


Millainen on pyörän hankkiminen työsuhde-etuna?


Työnantaja voi tarjota polkupyöräetua työntekijöille leasing-sopimuksella tai ostamalla pyörän työntekijän käyttöön. Tyypillisin tapa hankkia työsuhdepyörä on leasing-kumppanilta 12-48 kuukaudeksi kerrallaan. Etu voi sisältää myös vakuutuksen, huollot, varusteet ja varaosat.

Kuka maksaa polkupyöräedun?


Tämä riippuu työntekijän ja työnantajan välisestä sopimuksesta. Yleisin tapa on tarjota etu palkan osana, mutta mahdollista on myös pidättää se työntekijän palkasta. Työntarjota edun palkan päälle (työnantaja maksaa) tai sitten se voidaan pidättää palkasta (työntekijä maksaa). Selvästi yleisempi tapa on tarjota etu palkan osana.

Kummassakin tapauksessa vuoden 2021 alusta lähtien polkupyöräetu on tuloverovapaata 1200 euroon saakka vuodessa Työnantaja voi myös tarjota edun osittain esim. 500 euroon saakka vuodessa ja työntekijä voi halutessaan maksaa itse lisää. Pyöräpaketin kuluja on myös mahdollista jakaa useammalle vuodelle, jolloin sen arvo nousee esimerkiksi kolmessa vuodessa jo 3600 euroon.

Miten pyöräedun arvo lasketaan?


Polkupyöräedun arvo määräytyy käyvän arvon periaatteen mukaisesti. Jos hankit työsuhdepolkupyörän leasing-sopimuksella, polkupyöräedun arvoksi katsottaisiin työnantajalle aiheutuva kustannus eli käytännössä leasing-maksu vähennettynä leasing-yhtiölle maksetuilla toimisto- ja käsittelykuluilla. Jos omistat työsuhdepolkupyörän, käypä arvo muodostuu hankintahinnan, pääomakulujen ja käyttökulujen, kuten työnantajan maksamien huoltokulujen perusteella.

Miten työsuhdepyörä vaikuttaa verotukseen?


Pyöräetu toimii samalla tavalla kuin autoetu – kulkupelin käytöstä maksetaan verotusarvona, joka voidaan lisätä palkkaan tai vähentää siitä. Jos työntekijä ottaa työsuhdepyörän käyttöön, hän saa osan palkastaan verottomana polkupyöränä. Määrä riippuu työntekijän valitsemasta pyörästä ja tämän veroprosentista.

Työsuhdepyörä on verovapaa etu 1 200 euroon asti vuodessa (100 € /kk). Työnantajasi voi tarjota edun joko osana palkkaa tai palkan päälle.
Jos valitset sata euroa kuukaudessa maksavan pyörän palkanosana, palkasta sata euroa on käytännössä verotonta ansiotuloa. Käteen jäävä nettoansio pienenee, mutta verovapauden vuoksi pyöräedun kustannukset ovat huomattavasti sadan euron verotusarvoa pienemmät.

[gravityform id="4" ajax="true"]

Takaisin ylös