Helkama polkupyörät

Helkama on vuonna 1905 perustettu kotimainen perheyritys. Oivat, Ainot, jopot ja muut legendaariset Helkama-mallit ovatkin olennainen osa suomalaisten elämää ja arkea.

 

Suomalainen Helkama jo vuodesta 1905

Omaa pyörätuotantoa yrityksellä on ollut Hangon tehtaassaan jo vuodesta 1953. Historiansa alusta alkaen Helkama on ollut synonyymi iloiselle liikkumiselle!

Helkaman tehtaalla valmistuu vuosittain osaavien ammattilaisten käsissä noin 25 000 pyörää. Jos pelkästään kaikki Hangossa tehdyt yli 400 000 jopoa laitettaisiin peräkkäin, yltäisi jono Hangosta Ouluun asti! Tehtaan tuotantoon kuuluu nykyään myös runsaasti sähköpyöriä sekä erikoispyöriä liikuntarajoitteisille ja vanhuksille. Tehtaan pitkien perinteiden lisäksi helkamalaiset ovat itsekin intohimoisia pyöräiijöitä.

Kaikki Helkama-pyörät ovat Suomessa suunniteltuja, jokainen pyörän osa on valittu juuri kyseisen pyörän käyttötarkoitusta ajatellen ja tuotteet on kehitetty suomalaisiin oloihin. Helkama antaa polkupyörien rungoille 10 vuoden takuun. Jokainen Hangossa valmistettu pyörä saa mukaansa tekijänsä allekirjoituksella varustetun takuutodistuksen.

Helkama suunnittelee pyörät kestämään Pohjolan kovia sääolosuhteita ja suomalaisen pyöräilijän vaativia tarpeita. Tänä päivänä Helkama on ainoa edelleen tehdasmaisesti polkupyöriä Suomessa valmistava yritys. Pitkä kokemus näkyy myös ammattilaisten arvostuksessa, ja Helkama onkin Taloustutkimuksen tekemän tutkimuksen mukaan Suomen arvostetuin pyöräbrändi!

Takaisin ylös