Ortlieb -laukut Helsingin myymälästä ja verkkokaupastamme!

 

 

Ortliebin tarina alkaa pyöräretkeltä sateiseen Etelä-Englantiin keväällä 1981 jolloin pyörälaukuissa kastuviin matkatavaroihinsa turhautunut Hartmut Ortlieb huomasi kuinka ohi ajavien rekkojen lasti pysyi kuivana pressun alla. Kotiin palattuaan Hartmut ompeli punaisesta pressukankaasta itselleen pyörälaukut joiden parantelua jatkoi kokemustensa perusteella.

Yhä useampi huomasi nuoren Ortliebin laukut ja tuotanto laajeni työhuoneesta autotalliin, Ortlieb –yritys perustettiin vuonna 1982. Laukkujen kysyntä kasvaa ja tuotteen kehitystyö jatkuu, ommelluista saumoista siirrytään hitsattuihin saumoihin lakkujen vedenpitävyyden parantamiseksi. Seuraava innovaatio on rullattava sulkemismekanismi, yksinkertainen mekanismi tekee laukuista 100 % vedenpitäviä ja laukut jopa kelluvat. Rautakaupasta ostetut kiinnityskoukut vaihtuvat itse kehitettyyn Quick-Lock1-mekanismiin.

Näin kehitettyjä Back-Roller –malleja on pyöräretkeilijöillä, työmatkapyöräilijöillä ja muilla käyttäjillä jo satojatuhansia. Pyöräläheteille kehitetyt Ortliebin Messenger Bag –reput ovat tuttu näky maailman suurkaupunkien kaduilla. Ortlieb-merkistä on muodostunut  synonyymi vedenpitäville pyörälaukuille ja lukemattomat käytössä olevat laukut ovat todiste Ortliebin laadusta ja kestävyydestä.

Alkuaikojen pressuista on siirrytty Ortliebille kehitettyihin materiaaleihin.  Tuotteet joiden saumat korkeataajuushitsataan, valmistetaan yhä Saksassa, Heilsbronn:ssa. Ortlieb on ollut alallaan kehittävä voima yli 30 vuoden ajan ja on kehittänyt jatkuvasti tuotteidensa laatua ja käytettävyyttä. Yrityksen tavoite on aina ollut sama: aktiivisesti luonnossa liikkuvien pitäisi kyetä itsenäisyyteen tekijöistä joihin eivät pysty vaikuttamaan, toisin sanoen vallitsevasta säästä.

 

Takaisin ylös